Nie ma produktów w koszyku.
Strona główna
Podkategorie
-
Wieprzowina
Mięso wieprzowe jest bardzo popularne w polskiej kuchni. Obecnie występują rasy świńskie o minimalnej zawartości tkanki tłuszczowej podskórnej oraz śródmięśniowej. Jest ono bogate w prozdrowotne tłuszcze z rodziny omega 3 i 6. Walory smakowe polskiego mięsa wieprzowego, doceniają smakosze z całej Europy. W naszym sklepie, posiadamy mięso wieprzowe jedynie polskiego pochodzenia. Jest ono mięsem o minimalnej zawartości tłuszczu, certyfikowane w najwyższej klasie „S”.
-
Wołowina
Mięso wołowe uzyskiwane jest z bydła pomiędzy szóstym a trzydziestym miesiącem życia. U nas w Masarni znajdziecie Państwo jedynie mięso z młodych, polskich byków klasy „U”. Wypasanych w naturalnych warunkach, na zielonych terenach wolnych od pestycydów. W okresie zimowym, zwierzętom jest dostarczana pasza bez GMO. Dzięki temu, mięso po przygotowaniu jest kruche i miękkie. Ponad to wołowina jest bogata w: pełnowartościowe białko, żelazo, potas, cynk oraz witaminy z grupy B.
-
Cielęcina
Mięso cielęce pozyskiwane jest z cieląt do szóstego miesiąca życia. My posiadamy mięso jedynie ze zwierząt do 8 tygodnia życia aby było ono jak najlepszej jakości. Dzięki temu mięso jest jasnoróżowe, delikatne, poprzerastane jedynie tkanką łączną, nie zawiera prawie w ogóle tkanki tłuszczowej. Cielęcina jest świetnym źródłem białka, żelaza, cynku oraz witamin z grupy B.
-
Drób
-
Jagnięcina
-
Baranina
-
Mięso kozie
-
Wędliny
-
Oferta grillowa
Specjalnie na sezon grillowy przygotowaliśmy dla Państwa gotowe produkty, które wystarczy jedynie położyć na ruszt. Wszystkie zestawy przyrządzane są jedynie z naszego mięsa. Oferta dostępna jest od maja do końca sierpnia.
-
Dodatki do mięs
-
Dania gotowe