Drób

Podkategorie

  • Kaczka

    Kacze mięso zarówno jak inne produkty drobiowe, charakteryzuje się dużą zawartością białka. Jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne. Posiada ono niską zawartość cholesterolu w porównaniu z innymi mięsami: wieprzowym czy wołowym. W sprzedaży oferujemy pańsku kaczkę pekińską.

  • Perliczka
    Perliczka (tuszka)
  • Indyk
    Mięso z indyka posiada największą ilość białka spośród całego drobiu. Ma wysoką wartość odżywczą, jest stosunkowo niskokaloryczne, smaczne oraz niedrogie. W dietetycznym rankingu bezapelacyjnie zwycięża z innymi rodzajami mięs, w tym z kurczakiem. Jest dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin z grupy B, a także cynku.
  • Kurczak
    Mięso z kurczaka jest jednym z najbardziej popularnych mięs w kuchni polskiej. Jest ono bogate w łatwo przyswajalne  białko oraz witaminy z grupy B.  Mięso  naszych kurczaków jest wolne od antybiotyków oraz hormonów, a także od ostrzyków. Cały drób sprowadzamy z naszej zaprzyjaźnionej hodowli spod Nowego Sącza.
  • Bażant
    Bażant (tuszka)
  • Gęś

    Gęś i jej elementy

  • Królik

Aktywne filtry

/* * @copyright 2007-2022 PrestaShop SA */